Aday Grup Uluslararası Proje Makine Laboratuvar Data Center İş Makineleri Satışı ve Kurlumu

Hakkımızda

Biz Kimiz?

Aday Group

1976 yılından günümüze kadar biriken bilgi birikimi ve deneyimi ile ülkemizin endüstriyel tesisler, makine ve ekipmanlar , araç ve araç üstü ekipmanlar, gıda tarım ve hayvancılık, güvenlik ve KBRN ekipmanları, ev tekstil ve mobilya, mülteci kampları, IT ekipmanları ve bilişim sektörlerinde başarılı temsilcilerinden biri olmuştur.

Bugüne kadar Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya coğrafyasında kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde tamamladığımız projelerdeki başarılarımızın sırrı, zaman planlamasına sağdık kalıp optimum çözümler üretmemizdir.

Bugüne kadar edindiğimiz saygınlık, yerel ve global pazarlarda yürüttüğümüz projelerimizde son kullanıcılarımızla olan güçlü ilişkiler, kalite, kusursuz uygulama, proje teslimatı ve proje sonrası sunduğumuz destekler ile kazanılmıştır. Tüm gücümüz ve çabalarımızla faaliyet alanlarımızı yeni ürünler ve yeni pazarlarla geliştiriyoruz. Aday Grup ekibi olarak sizlerin de görüşlerini dinlemekten mutluluk duyarız.

Aday Group sadece üstün kalite standartlarını karşılayabilen güvenilir ve dürüst iş ortaklarıyla çalışır.

Amaç ve Kapsam

Vizyon ve Misyonumuzu yayınlamamızın amacı, Aday Group’un temel ilke ve değerlerini iş ortaklarımız ile paylaşmak ve kendilerinden uyulmasını beklediğimiz standartlara ilişkin gerekli rehberliği sağlamaktır.

Bu politika aynı zamanda Aday Group’un şirketlerinin iş ortaklarının seçilmesi ve izlenmesi süreçlerinde yön gösterici olmayı amaçlamaktadır.

Aday Group’un tüm çalışanları ve yöneticileri, Aday Group’un ayrılmaz bir parçası olan bu politikaya uygun hareket etmekle yükümlüdür. Her Aday Group topluluğu şirketi, tüm iş Ortaklarından ilgili taraf ve/veya işleme uygulanabilir olduğu ölçüde, bu politikaya uygun hareket etmelerini bekler ve bunu sağlamak için gerekli adımları atar.

Tanımlar

“BM”, Birleşmiş milletler uluslararası örgütünü ifade eder.

“BM İş Hayatı ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri”,  iş hayatında karşılaşılan insan hakları ihlallerinin irdelenmesi, önlenmesi ve düzeltilmesine yönelik olarak, ülkelere ve şirketlere yönelik bir rehber metindir.

“BM Küresel ilkeler Sözleşmesi”, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının 10 temel sorumluluk alanını ele alan, sosyal sorumluluk ve sürdürebilirlik uygulamalarına yönelik olarak evrensel olarak kabul edilen BM bildirgelerine dayanan sözleşmeyi ifade eder.

“ILO”, Uluslararası Çalışma örgütünü ifade eder.

“ILO” Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Bildirgesi” ilgili sözleşmeleri onaylanmamış olsalar bile, tüm üye ülkelerin iyi niyet çerçevesinde aşağıdaki dört ilkeye saygı duymak, bunları geliştirmek ve desteklemek ile yükümlü olduklarını açıklayan İLO Bildirgesini ifade eder.

–Sendika kurma özgürlüğü ve toplu sözleşme hakkının etkin bir şekilde tanınması,

–Her türlü zorla veya zorunlu çalıştırmanın ortadan kaldırılması,

–Çocuk işçiliğinin engellenmesi,

–İstihdam sürecinde ayrımcılığın ortadan kaldırılması.

“İnsan Hakları”, cinsiyet, ırk, renk, dil, yaş, milliyet, düşünce farklılığı ve malvarlığı farkı gözetmeksizin tüm insanlara özgü hakları ifade etmekte olup eşit, özgür ve onurlu yaşam hakkını içermektedir.

 “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (UDHR)”  İnsan hakları tarihinde dönüm noktası niteliğinde bir belgedir. Dünyanın tüm bölgelerinden farklı hukuki ve kültürel geçmişe sahip temsilciler tarafından hazırlanan bu bildirge, 10 Aralık 1948’de Paris’te BM Genel Kurul’u tarafından tüm insanlar ve tüm uluslar için bir ortak başarı ölçütü olarak ilan edilmiş olup temel insan haklarının evrensel olarak vurgulayan ilk belgedir.

“İş Ortakları”, tedarikçi, distribütör, yetkili servis firmaları, şirket nam ve hesabına hareket eden her türlü temsilci, taşeron ve danışmaları kapsar.

“Para Aklama”  yasal olmayan faaliyetlerinde elde edilen gelirlerin yasal olarak elde edilmiş gibi mali sisteme entegre edilmesi, bir başka deyişle bu gelirlerin yasadışı faaliyetlerinden elde edildiğinin gizlenmesidir.

“Yaptırım Hedefi”;

–Yaptırımların hedefi olan herhangi bir kişi, kuruluş, gemi veya hükümet  (“Listelenen Kişiler”)(ör. OFAC, Specifically Designated Nationals and Blocked Persons  (“SDN”)  listesinde yer alanlar);

–Listelenen kişiler ’in doğrudan veya dolaylı olarak %50 veya daha fazlasına sahip olduğu şirketler;

–Kırım,Küba,İran,Kuzey Kore ve Suriye gibi, bu politikanın onay tarihi itibariyle, ülke veya bölge çapında kapsamlı Yaptırımlara tabi olan ülke veya bölgelerde (“Ambargo Uygulanan Ülkeler”) İkamet eden gerek kişiler ve bu ülkelerde tescilli tüzel kişiler; ve

— Ambargo Uygulanan Ülkelerin hükümetleri veya Venezuela Hükümeti tarafından sahip olunan veya kontrol edilen veya bunların temsilcisi olarak faaliyet gösteren kişi veya şirketler anlamına gelmektedir.

Genel İlkeler

         Aday Group topluluğu, iş ortaklarını teknik yetkinlikler, ürün ve hizmet kalitesi, fiyatlandırma, kurumsal itibar ve finansal sağlamlık gibi kriterlere göre seçmektedir. Aday Group topluluğu ayrıca, bu politikada belirtilen ilkelere uyumu sağlamak için İş ortakları ile ilişkili uyum risklerini, risk temelli bir yaklaşıma göre değerlendirmektedir. Bu yaklaşım, ilgili İş ortaklarına belirli ölçüde destek sağlanmasını ve aşağıda açıklandığı gibi düzenli aralıklarla gerekli kontrollerin yapılmasını gerektirir.

  • İlgili İş ortaklarının veya gerçek faydalanıcıların yaptırım hedefi olmadığına göre emin olmak için üçüncü taraf taramaları,

  • Aşağıda belirtilen huşuların değerlendirilmesine yönelik olarak iş ortaklarının (tedarikçi, distribütörler ve teknik hizmet sağlayıcılar) denetlenmesi;

  • Yürürlükteki mevzuat ve ilgili sözleşmesel yükümlülüklere uyulması,

  • Aday Group topluluğu Etik İlkeleri’ne ve ilgili politikalara uyulması,

  • Etkin yönetim sistemlerine sahip olunması,

  • Beklenen standartlara uyumu sağlamak için gerekli eğitimlerin verilmesi,

YK Başkanımızın Mesajı

Sevgili Aday Group Çalışanları ve İş Ortaklarımız,

Merhaba! Aday Group’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak sizlere seslenmek benim için büyük bir onur. Şirketimiz, 1976’den bu yana Türkiye’nin çeşitli sektörlerinde önemli projelere imza atmıştır.

Bizim için sadece iş dünyasında başarılı olmak değil, aynı zamanda topluma ve çevreye değer katmak da önemlidir. Sosyal sorumluluk anlayışımız, sürdürülebilir çözümler üreterek geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğunu içermektedir.

Gelecek hedeflerimize ulaşmak için işbirliği ve dayanışma içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Çalışanlarımızın güvenliği ve refahı için önlemler almaya devam ediyoruz.

Şirketimizin sürdürülebilir büyüme ve başarı yolculuğunda lider bir konumda olmasını hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmada siz değerli çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın katkıları büyük önem taşımaktadır.

Hep birlikte, daha aydınlık bir geleceği inşa etmek için kararlılıkla ilerliyoruz. Sizlere, Aday Group ailesinin bir parçası olduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,


Saadet YAKAR

Yönetim Kurulu Başkanı

Prensiplerimiz

Aday Group olarak, bu değerlerle şekillenen bir yaklaşım benimseyerek, müşteri odaklı, inovatif ve sürdürülebilir bir geleceğe liderlik etmeye devam ediyoruz.

Vizyonumuz

Etik değerlerimizden ödün vermeden, nesilden nesile geçen bilgi birikimimizle, sürekli gelişime önem vererek, Dünyanın lider uluslararası ticaret firmaları arasına girmek ve bu noktada kalıcı olmaktır.

Misyonumuz

Ulusal ve uluslararası piyasalarda kalite değerlerini en üst düzeyde tutarak gerçekleştirdiği tüm faaliyet alanlarında ilk akla gelecek isimlerden birisi olmasını sağlamaktır.

Politikalar

Çevre Politikası
Kalite Politikası
İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Sosyal Sorumluluk

Aday Group olarak, toplumumuzun ihtiyaçlarına duyarlılıkla yaklaşıyor ve sosyal sorumluluk projeleriyle ortak değerlere katkıda bulunuyoruz. Bu çabalarımızla birlikte, sadece iş dünyasında değil, toplumda da sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye odaklanıyoruz.

48+
Yıllık Tecrübe

Hedeflerimiz